Mielieji, kviečiame dalyvauti tradicinėje Tėvų ir Darbuotojų akcijoje „Padovanok  1,2 % GPM savo vaiko darželiui – 2024“ (prisijungimas prie EDS).

Kasmet, džiaugiamės ir didžiuojamės Jūsų parama! Šias lėšas 2024 m. skirsime mokymo(si) erdvių kūrimui kiemo teritorijoje (STREAM, patyriminiam, gamtamoksliniam ugdymui(si), sveikatos kompetencijai).

Prašymą pervesti pajamų mokesčio dalį galite patekti užpildę FR0512 formą už 2023 metus  iki 2024 m. gegužės 2 d. (KAUNO LOPŠELIS-DARŽELIS „VAIVORYKŠTĖ“, GELEŽINIO VILKO 9, KAUNAS). Kodas 191641433).

Daugiau informacijos apie paramos skyrimą: Kaip skirti gyventojų pajamų mokesčio dalį (GPM) paramai.

Jums dėkoja l/d „Vaivorykštė“ vaikai ir bendruomenė.

https://www.vmi.lt/evmi/paramos-skyrimas

Kviečiame dalyvauti respublikiniame projekte ,,Žaidžiame meną” (nuo 2024.04.02 iki 2024.04.30) Projekto nuostatai.

Projekto eiga: Veiklų kūrimas, naratyvinio ugdymo principais grupėje/įstaigoje: tai vaikų kuriamos istorijos, integruojant pasirinktinai piešinius/lipdinius/muziką/šokį/žaidimą/pasaką ar meno istoriją. 

Organizuoja Kauno lopšelis-darželis Vaivorykštė kartu su Kauno ikimokyklinių įstaigų dailės draugija ir KŠIC. Facebook grupė „Žaidžiame meną“ https://www.facebook.com/share/p/AxwFVEveSjfCRDgg/

Joana Tėvelytė, meninio ugdymo mokytoja, ekspertė

 

 

Tarptautinė gimtosios kalbos diena

Darbo grupė „Lietuvos valstybinėms, tautinėms šventėms ir atmintinoms dienoms organizuoti ir pravesti – „Kartos“, iniciavo teletiltą tarp grupių ir pasitelkiant STEAM kūrė pasirinktos pasakos siužetus. Vaikai kūrė, fantazavo, žaidė, improvizavo, lavino kalbą, turtino žodyną.

Ačiū, mokytojai Jurgitai Stirbienei, už pristatymą.

Žemės ūkio agentūra prie Žemės ūkio ministerija kviečia: ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus, 1 – 4 klasių moksleivius ir jų pedagogus dalyvauti nemokamoje VIKTORINOJE „Auginame čia, Lietuvoje!” ir laimėti vertingus prizus!

Viktorina skirta sužinoti/pagilinti savo žinias apie tvarumą, maisto tausojimą, ekologinius bei nacionalinės kokybės maisto produktus, sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Viktorina vyks 2024 m. balandžio 15 – gegužės 5 d. (užduotys atliekamos patogiu metu).

Visą informaciją, REGISTRACIJĄ į viktoriną, seminarus ir įdomiąją pamoką rasite: www.maistataupyk.lt 

Apie programą plačiau skaitykite: www.pienasvaisiai.lt ir facebook.com/pienasvaisiai 

Projektas vykdoma kaip Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programos dalis.

Mielieji, kviečiame dalyvauti!

Kovo 15 d. įstaigos kiemo teritorijoje vyko vaikų, tėvų, pedagogų bendruomenės inkilų kėlimo akcija „Paukščiai grįžta namo“, skirta Žemės dienai paminėti. Sulaukėme sukurtų iš antrinių žaliavų inkilų paukšteliams, kurie papuošė ilgosios galerijos palangę. Nuo kovo 13 d. veikia inkilų paroda įstaigos ilgojoje galerijoje, kviečiame apsilankyti! 

Darbo grupė ,,Saugau gamtą“

Plačiau apie Inkilų kėlimo akciją Lietuvoje: Toliau skaityti „”

RESPUBLIKINĖ IKIMOKYKLINIO, PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGŲ VAIKŲ–TĖVŲ–MOKYTOJŲ IR PRADINIŲ MOKYKLŲ KŪRYBINIŲ DARBŲ PROJEKTAS-PARODA „MANO MEDIS“.

2024-03-06 Respublikinis projektas „Mano medis“, dalyvių sąrašas.

Ačiū, Jurgitai Stirbienei, mokytojai metodininkei,  už virtualios parodos pristatymą!

Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines,  dalyvavome pilietinėje iniciatyvoje „GYVASIS TAUTOS ŽIEDAS“.

Iniciatyvos tikslas:
– stiprinti pilietinę vienybę ir pasididžiavimą savo valstybe;
– patraukliai ir žaismingai paminėti vieną svarbiausių mūsų valstybės istorinių datų;
– paskatinti supratimą, kad laisvė nėra duotybė – už ją reikia kovoti ir aukotis, ja reikia rūpintis, ją puoselėti ir dėl jos dirbti kiekvieną dieną.

Vaikai su mokytojais sukūrė gėlės žiedus, kuriose dominuoja Lietuvos valstybės vėliavos spalvos: geltona, žalia, raudona ir Ukrainos valstybės vėliavos spalvos: mėlyna ir geltona.

Kaziuko mugė, pavasario šventė „Gurgu gurgu į Kaziuko turgų!“

Priešmokyklinio ugdymo grupės „Vėjūnė“ ir ikimokyklinio ugdymo grupės „Aušrinė“ vaikai su mokytojomis Laima, Ramune ir Virginija, surengė „Kaziuko mugę“ vaikams ir jų šeimoms!

PU grupėje „Vėjūnė“ vaikai, su mokytojų pagalba, organizavo gaminių parodėlę – pardavimą tėvams. Patys įvertino savo darbo sudėtingumą, panaudotų medžiagų vertę, nustatė parduodamos prekės kainą. Vakare, grupėse, visų šeimų laukė staigmena ir puiki visų nuotaika. Išsami refleksija, kaip ir už kiek vaikai pardavė savo darbelius, aptarta „ryto rato“ metu.

IU grupėje „Aušrinė“ Kaziuko mugėje įvairių prekių gausa džiugino visų akis! Mugėje – kvepiantys kepiniai, medus, karoliai ir dar daug įvairių rankdarbių pagamintų su šeima namuose. Pardavinėjo savo prekes vaikai, pirko – tėvai. Mugės dalyviai linksmai šurmuliavo, pirko, derėjosi, džiaugėsi, grojo Lietuvių liaudiška muzika!

Bendryste džiaugėsi visi! Vaikai, kad dalyvauja jų tėvai ir tėvai, nes pamatė savo vaikus kitoje aplinkoje, stebėjo jų gebėjimus ir pasiekimus, stebėjosi ir džiaugėsi vaikų savarankiškumu, drąsa, atvirumu, kita.

 „Nešiokis Lietuvą širdyje, mokyk vaikus Lietuvos, padainuok jiems apie Lietuvą ir ji atgis, gyvuos. Žydės kaip nemirtinga mūsų meilės gėlė.“              (V. Lansbergis)

Šventinis renginys „Kad Lietuva žaliuotų“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir Lietuvos Dainų šventės 100 – čiui paminėti.

Dėkojame priešmokyklinukams ir mokytojoms Daliai Dambrauskienei, Laimai Motiejūnienei, Ramunei Grybienei už šventinio renginio pravedimą įstaigos bendruomenei.

Dėkojame už filmą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, priešmokyklinio ugdymo grupių „Mėnesėlis“ ir „Vėjūnė“ vaikams, Joanai Tėvelytei, meninio ugdymo mokytojai ekspertei už skurtą filmą ir Lijanai Neverauskienei, muzikos mokytojai, už filmo muzikinį apipavidalinimą.